Paul McCartney Hyldestkoncert 2022

I 2022 – nærmere bestemt d. 18. juni – fylder Sir Paul McCartney 80 år. Paul McCartney er en af de største nulevende musikalske legender, og i mere end 60 år har han glædet og begejstret fans i hele Verden. Som både komponist, sanger, sangskriver og musiker har han skrevet sig ind i både det 20. og 21. århundredes musikhistorie.

Bel Canto Koret fejrer den runde fødselsdag med en stor hyldestkoncert, hvor vi synger et bredt udvalg af Paul McCartneys mange fantastiske sange – både fra hans tid i The Beatles og fra hans lange solokarriere. Og som tidligere gør vi det sammen med både The Beatles-ekspert, Per Wium og med Kristian Marcussens Jazz-Trio.

Ved koncerten vil Per Wium imellem sangene fortælle om Paul McCartney og hans imponerende karriere, og Kristian Marcussens Jazz-Trio sørger som sædvanlig for at skabe de helt rigtige musikalske rammer for koret – og i bedste McCartney-stil.

Der er foreløbigt planlagt 4 koncerter i maj-juni 2022, men vi laver gerne flere, og vi tager gerne imod forslag og tilbud – info@perwium.dk eller info@belcantokoret.dk 

   
       Koncerter: 

        Dato: 19. maj 2022
        Sted: Korsør Kulturhus
        Skolegade 1, 4220 Korsør
        Tid: Kl. 19:00
        Køb billet her

        Dato: 20. maj 2022
        Sted: STARS
        Algade 84, 4760 Vordingborg
        Tid: Kl. 20:00
        Køb billet her

Koncertens indhold

Koncerten byder på en lang række af de fantastiske sange, som McCartney skrev i løbet af sin karriere. Vi vil bl.a. synge Can’t buy me love, The fool on the hill, Penny Lane, Hello Goodbye og – selvfølgelig – Yesterday. Fra hans solokarriere kommer vi omkring sange som Maybe I’m amazed, som han udgav lige efter bruddet med The Beatles, Freedom som er skrevet efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001 og Here today som han skrev til minde om John Lennon – og mange andre!

    Dato: 8. juni 2022
    Sted: Nyvangskirken
    Nørre Allé 40B, 4400 Kalundborg

    Tid: Kl. 20:00 
    Køb billet her

    Dato: 12. juni 2022
    Sted: Brøndby Strand Kirke
    Brøndby Strand Centrum 90, 2660 Brøndby Strand

    Tid: Kl. 15:00
    Gratis adgang

    Medvirkende:

    Konferencier og fortæller: Per Wium
    Dirigent: Stig Junge
    Sang: Bel Canto Koret
    Musik: Kristian Marcussen Jazz-trio

Per Wium er musikjournalist og flittig foredragsholder. Han har tidligere arbejdet sammen med Bel Canto Koret, bl.a. da vi i 2019 sammen lavede et koncertarrangement med udgangspunkt i The Beatles’ Abbey Road. Per Wium er en god fortæller og har mange gode anekdoter om Paul McCartney, da han har beskæftiget sig meget med hans og resten af The Beatles’ karriere. Per Wium har bl.a. skrevet bogen “Beatles for alle – en introduktion til gruppens musik”.

Dirigent Stig Junge: 
“Jeg har før arbejdet sammen med Per Wium, og det har hver gang både været spændende og inspirerende. Så da Per henvendte sig midt i corona-nedlukningen og sagde, at vi havde brug for noget at se frem til – og samtidigt foreslog at vi sammen fejrer Paul McCartneys 80-års fødselsdag i 2022, var jeg straks med. Vi har tidligere arbejdet med nogle af McCartneys sange i vores Abbey Road-projekt i 2019, og vi stod vist begge tilbage med en fornemmelse af, at der var mange flere numre, vi gerne ville have haft med til den koncert. Og nu er muligheden der så! McCartneys musik er så utroligt varieret og han har så mange udtryksformer. Han suger inspiration til sig fra alle sider – også den musikalske avantgarde – og det mærker man i hans musik. Den strømmer fra en tilsyneladende uudtømmelig kilde, og det er i sig selv utroligt inspirerende.”

Om Kristian Marcussens Jazz-trio

Kristian Marcussen
Piano

Kristian Marcussen har studeret på tre forskellige konservatorier i Danmark og Østrig. Han har spillet med bl.a. Sjællandske Livregiments Musikkorps, Tivolis Promenadeorkester og Det Danske Drengekor. Desuden har han spillet med mange forskellige kor, især hvor der både skal læses noder og improviseres i forskellige stilarter, så med Bel Canto Koret er han helt klart på hjemmebane.
Kristian er en yderst kreativ og alsidig pianist. Hans spil er lyrisk, jazzet og med en nordisk tone. 


Morten Lundsby
Bas

Morten Lundsby er bassist i adskillige bands på den hjemlige musikscene inden for genrerne jazz, pop, verdensmusik, folkemusik samt kor- og vokalmusik.
Han har spillet og indspillet med en lang række bands og kunstnere bl.a.:
World on a String, Stine Michel, John Sund, Touché, Singers, Jacob Fischer, Stefan Pasborg, Katrine Suwalski, Ayi Solomon m.fl.
Han har også medvirket ved adskillige revyer, shows og musicals.


Jesper Uno Kofoed
Trommer

Jesper Uno Kofoed er uddannet ved rytmisk musikkonservatorium i København. Han er en dynamisk og indlevende trommeslager. Altid med fokus på godt swing og god lyd.
Jesper er aktiv på den danske musikscene i en række sammenhænge og spiller bla. med musikere fra DR’s BigBand og er med i Fredrik Lundin’s band: Tone of Voice Orchestra.
Jesper har bl.a. udgivet musik på det tyske selskab ACT med Janne Mark og Arve Henriksen.

 

Kristian Marcussens Jazz-trio