Bel Canto Koret på Abbey Road

2019 markerer 50-året for udgivelsen af The Beatles’ legendariske album, Abbey Road. I den anledning tilbyder Per Wium og Bel Canto Koret et koncertarrangement, hvor Per fortæller om gruppen og dens musik og koret synger sange fra Abbey Road og det store Beatles-katalog.

Per Wium er musikjournalist og flittig foredragsholder. Han har skrevet bogen “Beatles for alle – en introduktion til gruppens musik” og har tidligere arbejdet sammen med Bel Canto.

Musikjournalist Per Wium: I februar fik jeg dén idé at invitere danske kor til samarbejde om koncerter i 2019. Jeg lavede et opslag på Facebook – og i løbet af få dage havde jeg kontakt med mere end ti kor og korledere.

I skrivende stund er syv samarbejdsprojekter allerede en realitet. Jeg synes det er spændende at arbejde sammen med musikmennesker – og her med sangere!

Koncerter: 

Dato: 21. september 2019
Sted: Nyvangskirken
Nørre Alle 40B, 4400 Kalundborg
Tid: Kl. 15:00
Billetter klik her

Dato: 26. september 2019 (26. september er selve udgivelsesdagen for Abbey Road!)
Sted: STARS
Algade 84, 4760 Vordingborg

Showstart kl. 20.00
Fællesspisning kl. 18:00
www.stars.dk
 

Mit koncept er ganske åbent. Kor er forskellige – og deres vilkår er forskellige. Jeg tilrettelægger de konkrete koncerter i dejlig dialog med korlederne. Nogle kor synger næsten alle sange fra det originale album. Andre vælger typisk fire – fem sange, og supplerer så med andre sange fra The Fab Four.

Det er mit håb at The Beatles’ musik endnu engang vil nå ud til musikelskere, på tværs af tre generationer.

   Dato: 8. oktober 2019
   Sted: Liselund
   Slotsallen 44, 4200 Slagelse
   Tid: Kl. 19:30
   Billetter klik her

   Dato: 14. november 2019
   Sted: Korsør Kulturhus
   Skolegade 1, 4220 Korsør

   Tid: Kl. 19:00
   www.koesoerkulturhus.dk

   Dato: 17. november 2019
   Sted: Vesthhuset
   Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø

   Showstart kl. 14:00
   Fællesspisning kl: 1300
   www.vesthhuset.dk

   Dato: 4. december
   Sted: Svallerup Kirke
   Svallerup Bygade 3, 4400 Kalundborg

   Showstart kl. 19:30

   Medvirkende:
   Konferencier og fortæller: Per Wium
   Sang: Bel Canto Koret
   Musik: Kristian Marcussen Jazz-trio

Dirigent Stig Junge: Da jeg så oplægget fra Per om et kor-samarbejde, blev jeg straks begejstret for ideen. Jeg har altid elsket Abbey Road og har også spillet enkelte numre fra det i band-sammenhæng.

Det har siden kriblet i mig for at komme til at arbejde med det album igen – og pludselig var muligheden der! Det varede ikke længe, før jeg havde en skitse til et program, og jeg begyndte at arbejde med de første numre.

Det er taknemmeligt materiale at arbejde med, for det er på samme tid så enkelt og så raffineret. Det er det, der kendetegner stor kunst.

 

Download folder om arrangementet her.

Om Abbey Road: The Beatles’ producer, George Martin, sagde om albummets tilblivelse: ”It was a very happy record. I guess it was happy because everybody thought it was going to be the last.”
 
Med numre som ”Here comes the sun”, ”Something” og ”Because” indeholder albummet nogle af de fineste sange The Beatles indspillede og det strøg direkte til tops ved udgivelsen.

Selvom de første anmeldelser var delte, står albummet i manges øjne som et af de bedste albums nogensinde

Koret akkompagneres af Kristian Marcussens Jazz-trio, som består af top- professionelle musikere, som koret har samarbejdet med flere gange.

Foreløbigt program

Fra Abbey Road: Here comes the sun / Something / Because / Golden slumbers

Fra Beatles-kataloget:  And I love her / Here, there and ev’rywhere / The long and winding road (medley) / The fool on the hill / In my life 

Derudover vil koncerten indeholde anden musik, som relaterer til The Beatles.

En fuld koncert varer 2 x 40 minutter + pause.

Pris

Per Wium: 4.500 kr.   

Kristian Marcussens Jazz-trio: 6.500 kr.

Samlet pris: 11.000 kr. ekskl. moms

Ved arrangementer, hvor der kræves forstærkning, kan indhentes tilbud.

 

info@perwium.dk eller info@belcantokoret.dk

Om Kristian Marcussen Jazz-trio

Kristian Marcussen, piano

Kristian Marcussen har studeret på tre forskellige konservatorier i Danmark og Østrig. Han har spillet med bl.a. Sjællandske Livregiments Musikkorps, Tivolis Promenadeorkester og Det Danske Drengekor. Desuden har han spillet med mange forskellige kor, især hvor der både skal læses noder og improviseres i forskellige stilarter, så med Bel Canto Koret er han helt klart på hjemmebane. Hans spil er lyrisk, jazzet og med en nordisk tone. Kristian er en yderst kreativ og alsidig pianist.

Morten Lundsby, bas

 Morten Lundsby er bassist i adskillige bands på den hjemlige musikscene inden for genrerne jazz, pop, verdensmusik, folkemusik, samt kor- og vokalmusik.
Han har spillet og indspillet med en lang række bands og kunstnere bl.a.: World on a String, Stine Michel, John Sund, Touché, Singers, Jacob Fischer, Stefan Pasborg, Katrine Suwalski, Ayi Solomon m.fl. samt medvirket ved adskillige revyer, shows og musicals.

Jesper Uno Kofoed, trommer

Jesper Uno Kofoed er uddannet ved rytmisk musikkonservatorium i København. Han er en dynamisk og indlevende trommeslager. Altid med fokus på godt swing og god lyd. Er aktiv på den danske musikscene i en række sammenhænge og spiller bla. med musikere fra DR’s BigBand og er med i Fredrik Lundin’s band: Tone of Voice Orchestra. Jesper har bl.a. udgivet musik på det tyske selskab ACT med Janne Mark og Arve Henriksen.